2018-04-29

La mori de la fundor de la festa Om Ardente

Larry Harvey, fundor de la festa de artes Burning Man ("Om Ardente"), ia mori en San Fransisco con eda de 70 anios. El ia sufri un ataca serebral en la parte plu temprana de esta mense e ia mori en sua casa a la matina de ier.

Asta 70 mil persones asembla anial per la festa de contracultur en la Deserto Roca Negra en Nevada, SUA. Lo presenta instalas jigante de arte interatante e un om enorme de lenio cual on arde a la fini de la aveni.

Om Ardente ia es fundida en junio 1986 cuando Harvey e sua ami Jerry Goodell ia flami un om de lenio sur la Plaia Baker en San Fransisco per selebra la solstisio de estate. Esta ia inisia la festa, cual ia aveni en la deserto a la ves prima en 1990, e ia deveni rapida un de la culturales la plu bon conoseda de America.

En 2015, la Projeta Om Ardente ia reporta un revenu anial de $37,5 milion, de cual on ia reinvesti $30,4 milion per maneja la aveni.

Harvey ia ave la titulo Ofisior Xef de Filosofia. En 2016, el ia esplica la orijina de la festa:

"Lo ia es la aniversario de un caso de ama rompeda. On ia infla sempre plu acel raconta. Me ia arde mea xica de cor, vos oia, me ia arde la avocato de mea xica de cor – me ia inventa acel sola per crea interesa! De do la om ia veni, me no sabe. La spirito de lo es vivente e sana. Nos tende dise cuando on demanda sur la natur de la aveni: me no sabe – descovre lo es tua taxe."