2014-08-27

Israel e Filastin acorda un sesafusili permanente

On ia acorda un sesafusili permanente entre militiores israeli e filastini en la Banda de Gaza.

La acorda fini sete semanas de batalia cual ia mata plu ca 2200 persones. Lo ia es negosiada par Misre e ia comensa a 19:00 de ora local (16:00 en Tempo Universal Coordinada).

Moussa Abu Marzouk, la visgidor political de Hamas, ia dise ce la acorda representa "un vinse per la rebelores".

Ofisiores de la governa israeli ia dise ce Israel va redui se blocis de vias a Gaza per permete ce on entra con aida e materias de construi.

Discutes nondireta sur temas plu controversa, incluinte un desira par Israel ce grupos militial en Gaza ta desarma se, va comensa en Cairo pos min ca un mense.

La avansa grande ia aveni en cuando ambos lados ia continua intercambia xutas Un vola final de cartuxes de mortero de Gaza ia mata un nonmilitar israeli e ia feri ses otras.

Plu temprana en martedi, a la min ses filastinis ia es matada en un serie de atacas airal en Gaza par Israel.

La sesafusili esije un fini permanente de atacas, la abri direta de la frontera de Gaza con Israel e Misre, e un estende de la zona de pexa de la teritorio en la Mediteraneo.

Pos un mense, la du partitos va discute la construi de un airoporto e un porto de mar en Gaza, e la libri de sirca 100 prisonidas ci on ia libri ja en 2011 ma ci on ia rearesta resente.

Israel e Ejipte esije ance un garantia ce on no va contrabanda armas a Gaza.

La anunsia ia es salutada con fusilis selebrante en la stradas de la Site de Gaza.