2016-08-25

Miles de salvores aida pos la trematera italian

La cuantia de persones matada par la trematera italian ia crese a 247, cisa plu.

Plu ca 4300 salvores continua se labora per trova survivores, usante aparatos de leva cargas pesosa e ance se manos propre.

On crede ce desuples de persones es trapida en ruinas en Amatrice, Accumoli e Pescara del Tronto en la montania de Italia sentral.

La xerca ia continua tra la note, e un replica sismica forte ia secute construidas ja danada.

Multe de la vitimes ia es enfantes. A esta matina, on ia reporta 190 moris en la provinse Rieti e 57 en Ascoli Piceno.

Sinco corpos ia es tirada de la ruinas de la Otel Roma en la vila istorial Amatrice. Sirca 35 persones ia reposa a la otel, e la plu de los ia susede evade. Sirca 10 manca ancora.

En la tarda de ier, on ia oia aclamas en la vileta Pescara del Tronto cuando on ia tira un xica joven vivente de la detrito. El ia es trapida tra 17 oras. Cuasi tota la casas ala ia colasa.

La trema ia colpa vilas peti e viletas en la montania do la rejiones Umbria, Lazio e Marche encontra lunlotra. Persones ala ia spende la note su la sielo o en tendas furnida par la servis de crise.

Entre la vitimes ia es un enfante de 18 menses, de ci se madre ia survive la trematera de 2009 en L'Aquila e ia move a via de ala pos se esperia traumal. La madre es aora en ospital pos es estraeda de la detrito en la vileta Arquata del Tronto.

La replicas sismica ia inclui un trema de mesura 4,7 con episentro a sirca 7 cilometres a este de Norcia.

La maior de Amatrice ia dise ce tre cuatris de la vila ia es destruida e ce no construida resta secur per abita.

Multe de la afetadas ia es vacansente en la rejion. Alga ia es en Amatrice per un festa de selebra un spesiali local famosa – salsa de lardo e tomate.

Tremateras mediteraneo resulta de la colide grande entre la placas tetonical de Africa e Eurasia.

La Mar Tireno, situada a ueste de Italia entre la continente e Sardinia e Corse, abri lenta. Esta contribui a un tensa jeolojial longo la cadena de montes nomida la Apeninos. La tensa es plu aumentada par moves en la Mar Adriatico a la este.

La resulta es un falia major longo tota la cadena, e un serie de falias plu peti cual estende a la lados. La fundas de sites como Perugia e L'Aquila sta supra esta.