2016-08-13

Rebelores suri libri Manbij de Daex

Soldatos curdi e arabi dise ce los ia libri la vila Manbij en Suria norde de la organiza Daex ("Stato Islamiste"), blocinte la via de esta a Europa.

La alia de militias ia combate per 73 dias per esclui Daex. A la dia final, los ia libri 2000 persones ci ia es usada como scermos umana.

Daex ia catura Manbij, prosima a la frontera turces, a du anios ante aora. Vias a Aleppo, la site du de Suria, a media de batalia, e a Raqqah, la capital de Daex, pasa tra la vila.

La alia de Fortias Democrata Suri inclui YPG (Unias de Proteje Poplal), la militia potiosa curdi. Los ia es suportada en se campania contra Daex par atacas airal, gidada par la SUA, contra locas de Daex.

Respondente a reportas de la scermos umana, Federica Mogherini, la coordinor xef de la Uni European sur politica de esternas e securia, ia dise ce Daex continua "presenta un menasa a la persones de Suria, Irac, la rejion, e ance a Europa e a ultra."

El ia ajunta: "La avansas militar resente contra Daex par la Alia Global, juntada con la Fortias Democrata Suri en Suria norde-ueste, es bonvenida, e la UE va continua dedica se laboras, como parte de la Alia, a se campos nonmilitar de ativia."

La vias tra Manbij ia deveni esensal per la capasia de Daex de move combatores, armas, e furnis a en e a estra Suria.

Seguente la Oserveria Suri per Diretos Umana, cual monitori la gera de distante, sirca 500 autos ia parti de Manbij, portante membros de Daex e nonmilitares. Los ia vade a norde-este en diije a Jarabulus, un vila controlada par Daex a la frontera turces.