2015-01-23

La re de Arabia Saudi mori

La re saudi Abdullah bin Abdulaziz ia mori, a alga semanas pos entra a ospital. El ia ave sirca 90 anios, e ia sufri de un infeta de pulmon.

Un declara temprana a esta matina ia anunsia ce se duifrate Salman, ci ave 79 anios, ia deveni la re nova.

Abdullah ia deveni la re en 2005, ma se sania ia sufri multe en anios resente. Se duifrate ia emprende ja resente la taxes de monarca.

Ante la anunsia, la televisa saudi ia presenta strofes de la Curan, un tecnica comun ante indica la mori de un person reial major.

Re Salman ia recomenda ce la Consilio de Fida de la familia reial reconose un otra duifrate, Muqrin, como eritor legal.

Tota tre es fios de la fundor de Arabia Saudi moderna, Re Abdulaziz, comun conoseda como Ibn Saud, ci ia mori en 1953.

La Re Abdullah 2 de Jordan ia corti un visita a Davos en Suiz per viaja a Arabia Saudi, e la corte reial jordani ia declara 40 dias de lamenta.

Abdullah bin Abdulaziz ia es la numero 13 de la fios 37 de se padre. On crede ce el ia nase en agosto 1924 en Riyadh, an si on no es serta sur se data esata de nase.

En 1962, el ia emprende la rol de comandor de la Garda Nasional Saudi, do el ia gania la respeta e fida de la tribus de deserto.

Cuando el ia deveni la re, el ia segue un otra duifrate, Fahd. Ma ja alora el ia gida par fato tra 10 anios, car se presedor ia es debilida par un ataca serebral.

On ia vide Abdullah como un reformor, an si lenta e gradal. El ia permete criticas minor de se governa par jornalistes, e ia sujesta ce on debe permete ce plu femes labora.

La re nova, Salman, ia pasa 48 anios como governor de la provinse Riyadh ante deveni eritor legal e ministro de defende.