2015-07-12

Bosnia condena un ataca contra la ministro xef de Serbia

La governa de Bosnia e Hersegovina ia condena un ataca contra Aleksandar Vučić, la ministro xef de Serbia, a un rituo per onora la aniversario 20 de la masacra a Srebrenica.

Lo ia dise ce Vučić ia visita la vila "en spirito de reconsilia, intendente mostra respeta". Vučić ia es obligada a fuji de la rituo pos es desaclamada, interompeda, e an colpada con petras.

Sirca 8000 muslimes ia es matada en Srebrenica par soldatos serbsce bosance en la gera de Bosnia.

Parlante en Beograd, la capital de Serbia, pos la ataca, Vučić ia dise ce se oculo ia deveni rompeda en la aveni ma ce el mesma no ia es ferida. El ia dise ce la atacores ia es organizada, ma ia asentua ce el va continua se politica de rearmoni.

"Me regrete ce alga persones no ia comprende me desira sinsera de construi amia entre serbsces e muslimes bosance," el ia dise. "Me mano resta estendeda a la popla bosansce."

En la pasada, Vučić ia es un nasionaliste revoluiste serbsce ci ia labora su Slobodan Milošević, la xef serbsce, en la tarda de la desenio de 1990.

Aora, el es un politiciste proueste ci vole gida Serbia a entra a la Uni European. Se governa ia susede gania suporta de Rusia, se aliada, a mercurdi per rejeta un deside par la Nasiones Unida cual ta nomi la avenis en Srebenica un jenoside.

Desuples de miles de persones ia asembla per la rituo ier en la vila en Bosnia este.

Atestores dise ce Vučić ia veni de pone un flor a un monumento cuando partes de la fola ia comensa cria "Dio es alta" en arabi e lansa petras. Scermida par parapluves, el e se gardacorpos ia core a via.

En se declara, la governa de Bosnia – cual conteni membros de cada de la tre comunias xef de la pais: corvatsce, serbsce, e muslime bosance – ia ofre se regretes a "tota delegas stranjer" per la aveni.

La maior de Srebrenica ia descrive la ataca como "la labora de mentes malada ci ia malusa esta aveni formal".

Serbia ia condena la ataca como "un atenta de asasina", e se ministro de esternas ia dise ce lo ia es un ataca "contra tota Serbia e se politica de pas e colabora areal".

Ance ier, on ia fa un rituo funeral per plu ca sento vitimes de ci on ia identifia resente se restas par analise de ADN.

Presente a ambos rituos, Bill Clinton, la presidente SUA a tempo de la masacra, ia regrete ce tan multe tempo ia es usada per fini la gera. El ia ajunta: "Me vole nunca vide un otra campo de mata como esta."