2015-08-22

Un fusilor es desarmada en un tren franses

Tre persones ia es ferida cuando un om forte enarmada ia comensa fusili en un tren en la norde de Frans. Du pasajores de la SUA ia susede desarma el.

Esta ia aveni en la servi de rapidia alta de Thalys, prosima a Arras, do la atacor ia es arestada a la stasion.

Barack Obama, la presidente de la SUA, ia loda la pasajores, ci ia inclui du militares SUA nonlaborante.

La om arestada ia es un magribi de 26 anios, e ofisiores antiteroriste ia emprende la investiga. Se armas ia inclui un kalaxnikov, un cotel, un pistol automata, e cartuxes.

Autoriosas franses ia dise ce du persones ia es grave ferida – la un ia es colpada par la fusili, la otra par la cotel.

Bernard Cazeneuve, la ministro de internas franses, ia dise ce la ataca ia aveni ier a 17:45 de ora local (15:45 de ora global).

Jornalistes franses ia reporta ce la arestada es conoseda a la departes de securia. Asta aora, el ia refusa parla a la polisia en Arras.

Charles Michel, la ministro xef beljes, ia descrive la aveni como "un ataca teroriste".

La pasajores ia inclui Jean-Hugues Anglade, un ator franses ci ia es lejera ferida en rompe vitro per sona la alarma, e Chris Norman, un om brites ci abita en Frans. Norman e du otra omes de la SUA ia reseta medalias per coraje a un restorante en Arras.

On ia reporta ce la pasajores ci ia vinse e desarma la suspetada es soldatos maral ci ia oia cuando la om ia carga un arma en un saleta privada. Los ia fronti el cuando el ia sorti.

Imajes distribuida en redes sosial ia pare mostra la restrinje de un om sur la plataforma en Arras.

SNCF, la compania de ferovia franses, ia dise ce la tren ia porta 554 persones.

Frans es vijilante de pos la ataca contra la jornal Charlie Hebdo e un supramercato iudi en Paris en janero, cual ia mata 17 persones.

E en junio, un om, sur cual on dise ce el ia es inspirada par la grupo Stato Islamiste, ia destesti se xef de labora e ia atenta esplode un compleso de gas en Frans sude.