2014-09-20

Ostajes turces en Irac es librida

Desuples de ostajes turces ia es librida e ia reveni a Turcia pos es saisida par Stato Muslim en junio en Mosul, un site en la norde de Irac.

Ahmet Davutoğlu, la ministro xef de Turcia, ia dise ce la departe de securia ia prende la 46 persones a Şanlıurfa, un site sude.

La detalias es ancora nonclar, ma presidente Recep Tayyip Erdoğan ia descrive la opera como "detaliosa e secreta". NTV, un difusor nasional de novas, ia reporta ce Turcia no ia paia un rescate.

La ostajes ia inclui no sola soldatos ma ance diplomatas e se familias.

Turcia ia refusa deveni direta envolveda en la campania militar contra Stato Muslim, partal par causa de temes sur la securia de la ostajes.

Davutoğlu ia dise ce tota la persones es en bon sania. El ia corti un visita a Azerbaijan per encontra los, ci ia es librida a un ora temprana de saturdi.

Plu ca 30 camionores turces ia es ance saisida en Mosul en junio. Los ia es librida pos un mense, ma on no ia publici esta informa.

Stato Muslim ia saisi ja areas grande de Irac e Suria. On estima ce la grupo pote ave asta 30 mil combatores.

La SIA ia fa ja plu ca 170 atacas airal contra la jihadistes en Irac de pos la media de agosto, suportante soldatos iraci e curdi sur la tera.

Ier, jetos franses ia fa se atacas prima, colpante un reserva de Stato Muslim en Irac norde-este.

Ance ier, Turcia ia abri un parte de se frontera sude-este a miles de curdis suri ci ia es fujinte de un avansa par Stato Muslim.

Plu temprana, soldatos turces ia preveni ce los traversa, provocante protestas coler de curdis turces en un vileta fronteral.

Paises ueste recomenda ce Turcia forti se fronteras con Suria e Irac, per para la flue de combatores stranjer ci junta se a la violentes.