2014-10-11

Airoportos SUA vijila contra la virus Ebola

La airoporto JFK en New York comensa probas medical per atenta para la aveni de Ebola cual ia mata plu ca 4000 persones.

Pasajores de la paises la plu forte afetada va debe responde a un serie de demandas e permete ce on mesura se temperatures.

Probas simil a cuatro otra airoportos major en la SUA va comensa en la dias veninte.

Esta segue la mori prima de algun par la virus en Texas a mercurdi.

On va dona a viajores pajes informante sur la sintomes de Ebola, instruinte ce on debe vide un dotor si on deveni malada en tre semanas.

90% de viajores ci ariva en la SUA par avion veni a JFK o un de la cuatro otra airoportos. A cada dia, asta 160 persones entra de la tre paises la plu afetada.

La statistica la plu resente de la Organiza de Sania Mundal indica ce la cuantia de moris atribuable a la febre emorajal ia ateni 4033. Tota de estas, estra 9, ia aveni en Liberia, Siera Leon, e Gine, nasiones de Africa ueste.

La governa magribi ia demanda ce on pospone la torneo de futbal Copa de Africa de Nasiones de la anio veninte, par causa de la virus.

On ia pospone ja la elejes de senatores en Liberia a la semana veninte, per redui la risca ce votores va sperde la virus.

A la ves prima, la crise ia ativi  la Constitui Internasinal sur Desastres Spasial o Major. En se rol normal, lo furni imajes de satelite per crea mapas de dana e peril.

Per controla esce la sistemes de New York es sufisinte preparada, persones ci finje la sintomes de la virus – nomida "pasientes simulada" – ia presenta se a ospitales.