2014-10-20

Du ministros fema resinia en Japan

Midori Matsushima, la ministro de justia de Japan, ia resinia, a oras pos la resinia de Yuko Obuchi, la ministro de comersia e industria.

La partito oposante ia acusa ce Matsushima ia viole leges de vota par malusa mone de se grupos de suporta political.

La resinia de du femes es un problem grande per la ministro xef, Shinzo Abe, ci vole ce plu femes opera a la nivel la plu alta de governa.

Abe ia dise ce el aseta ce el ia asinia la postos a ambos femes, e ce ministros sustitua va es nomida pos un dia. Ambos es membros de la Partito Democrata Liberal.

Obuchi ia es un de sinco femes ci Abe ia eleje a se consilio en setembre. Alga persones ia regarda el como un ministro xef futur.

Ma en la semana pasada, alegas ia apare ce se empleadas ia malusa miles de dolares de reservas de campania political.

Obuchi no ia confesa ce el ia fa mal a grado personal, ma a un confere jornaliste televisada oji, el ia dise ce el resinia car "nos no pote permete la stania de la politica sur economia e enerjia … par causa de me problemes".

A oras plu tarda, Abe ia anunsia la resinia ance de Matsushima. El ia distribui ventadores de paper cual ia mostra se pitur e se politicas a un carnaval en se distrito de vota.

La partito oposante ia acusa el de crimin a venerdi, esijente se resinia, e disente ce esta viole la regulas sur la usa de mone political.

En la periodo prima de Abe mesma como ministro xef en 2006 e 2007, un otra serie de scandales entre se ministros ia causa final se resinia propre, per razonas de sania, pos mera un anio en la posto.