2015-02-19

Arjentinas protesta contra la mori de un investigor

Sentos de miles de persones ia partisipa en un pasea tra Buenos Aires, la capital de Arjentina, a un mense pos la mori de Alberto Nisman, un avocato prosedente.

La familia de Nisman e politicistes antigoverna ia es presente.

Los ia iniora un pluve forte per esije justia per Nisman, ci ia investiga la governa.

On ia trova el, mor, en se aparte a 18 janero, con un feri de baleta a se testa e un fusil a se lado. On ancora no sabe esce el ia mata se o ia es asasinada.

Nisman ia investiga la bombi de la sentro iudi AMIA en 1994, la ataca teroriste la plu matante en Arjentina.

A poca dias ante se mori, el ia publici un reporta de 300 pajes, en cual el ia acusa ce Presidente Cristina Fernández de Kirchner e Héctor Timerman ia asconde la rol alegada de Iran en la bombi. El ia es a punto de apare ante un comite congresal per presenta plu detalias de se alegas.

La pasea silente ier ia es clamada per otra avocatos per esije un investiga completa. Protestas simil ia aveni tra la pais, e arjentinas abitante en Espania, Frans, Israel e otra paises ia asembla ance.

Ofisiores ia denunsia la pasea como un move political per debili la governa.

En un letera publica en se loca de rede, Fernández ia sujesta ce ajentes renegada ia dona informas falsa a Nisman per destabli se governa. El ia dise ance ce el es convinseda ce la mori no ia es un suiside.

A alga dias plu tarda, el ia anunsia ce el intende disolve la departe nasional de colie informas. Oposores ia responde ce el fa esta per diverje la atende de la mori de Nisman.