2015-03-19

Teroristes ataca un museo en Tunis

La presidente de Tunis ia promete combate terorisme "sin pardona", pos cuando un ataca par fusilores a la Museo Bardo en la capital ia mata 19 persones.

Des-sete de la mores ia es turistes, incluinte visitores de Japan, Italia, Colombia, Australia, Frans, Polsca e Espania. Du tunisis, de ci un ia es un polisior, ia es ance matada.

Plu ca 40 persones, incluinte turistes e tunisis, ia es ferida.

Securiores ia mata du fusilores ma xerca ancora aidores.

La presidente, Beji Caid Essebsi, ia dise ce la pais es "en un gera con teror". En televisa nasional, el ia dise: "Esta minorias monstrin no asusta nos. Nos va resiste los asta la fini la plu profonda e sin pardona. Democratia va vinse e lo va survive"

A la tempo de la ataca, delegadas en la construida visina de parlamento ia discute leges antiterorisme. On ia vacui la construida, ma la parlamento ia reasembla per un consenta spesial en la sera.

Multe tunisis ia vade sur la stradas de Tunis sentral per protesta contra la ataca, brandinte banderas e ensendente candelas estra la museo.

Gidores de mundo ia condena la ataca e ia espresa se suporta per la laboras par la pais contra terorisme.

La Consilio de Securia de la Nasiones Unida ia declara ce no ata teroriste pote reversa la dirije de Tunis a democratia. La declara ia ofre compatia a los ci la ataca ia afeta, e ia recomenda forte ce on puni la atacores.

La ataca es un colpa sever per la industria turiste de Tunis e per se governa, cual ia emerji a mera menses ante aora pos un traversa longa political.

Combatosas islamiste ia atenta ruina la cambia a democratia, cual es frajil ma resta como la resulta la plu positiva de la Primavera Arabi de Asia sude-ueste.

La turisme es un campo major de la economia tunis, con un cuantia grande de visitores european a la vacanserias de la pais.

La ansia sur securia en Tunisia ia crese en menses resente en cuando Libia, un pais visina, ia deveni sempre min stable.