2015-04-05

Cenia lamenta la vitimes de un ataca somali

Cenia ia comensa tre dias de lamenta per la 148 vitimes de un ataca contra studiantes par al-Xabab, un grupo ativiste.

On va fa rituos pascual per recorda los ci ia mori en la ataca a la Universia de Garissa a jovedi, e banderas va es basida a altia media.

Presidente Uhuru Kenyatta ia promete responde a la ataca "en la modos tan sever como posible".

En Cairo, la Universia de al-Azhar – la loca de studia la plu respetada sur islam suni, ia condena ance la ataca.

La Crus Roja de Cenia dise ce, asta aora, relatadas ia identifia 54 de la vitimes a un moreria en la capital, Nairobi.

Buses transporta plu ca 600 studiantes e sirca 50 empleadas survivente a se vilas propre.

Multe survivores ia es reunida con se familias a la Stadion Nasional Nyayo en Nairobi, cual ia deveni un base de desastre.

Cuasi tota la 148 matadas ia es studiantes. 79 otra persones ia es ferida.

Cuatro fusilores ia es matada, e ofisiores dise ce los teni sinco persones per interoga los. On crede ce un de esta persones es un securior de la universia.

Ambos cristianes e muslimes ia denunsia la ataca. On previde ce, en se mesaje pascual tradisional, Pape Fransisco va descrive la studiantes como martires cristian contempora.

En Cenia, persones ia vade sur la stradas per protesta sur la matas e per rejeta la idea ce al-Xabab ia susede divide la pais.

Ma on ia critica como la servis de securia ia trata la ataca. Sola du gardores ia es laborante cuando la ataca ia aveni, an pos avertis ofisial ce un tal ataca contra un universia es probable.

Garissa es situada a 150 cilometres de la frontera de Somalia, de do al-Xabab opera. La grupo ativiste ia dise ce se atacas venja atas par soldatos cenian en Somalia.