2015-05-30

Paris va sutrae securadores de ama de se pontes

En Frans, on va sutrae la securadores cual duples enamada ia fisa simbolin a un de la pontes xef de Paris.

Lo ia deveni un tradision per turistes en anios resente ce on lia un "securador de ama" a la Ponte de Artes ante lansa la clave en la Rio Seine.

Ma un parte de la ponte ia colasa su la pesa en 2014. Ofisiores de la site dise ce tota securadores va es sutraeda, comensante a lundi, car los crea un risca a securia.

On previde ce on va talia cuasi milion securadores pendente, con pesa de 45 tones.

La Ponte de la Arcibispo, prosima a la catedral Notre Dame, va perde ance la securadores fisada a se lado.

Per la estate, pintis va sustitui per la grilias de metal a la lado de la Ponte de Artes, construida en 1804. Plu tarda en esta anio, on va instala paneles transparente en loca.

Bruno Julliard, la vismaior de Paris, ia dise: "Nos vole ce Paris resta la capital de ama romantica." El ia ajunta ce la site va crea ideas nova per coraji persones a espresa se ama en otra maneras.

Un campania par la site en la anio pasada, afin persones fa un selfi en loca de ajunta un securador, no ia susede.

A venerdi, la comite de la site ia declara ce la tradision "ia gida a du problemes grande: danas notable a nos construidas istorial, e un risca a la securia de visitores".

Venezia ia luta ance per impedi ce turistes afisa securadores a la Ponte de Rialto. E en New York, clavores-amatores ia inisia un campania per sutrae securadores de la Ponte de Brooklyn.