2015-09-16

Migrores proba un via nova tra Corvatsca

La grupo prima de migrores ia ariva a la frontera de Serbia e Corvatsca, xercante un via nova per entra a la Uni European.

Buses ia porta la migrores a la vila Šid, pos cuando Ungaria ia clui se frontera con Serbia, trapinte miles de persones ci ia atenta ateni Deutxland.

Corvatsca ia dise ce lo "no va permete ce persones traversa", e ce la migrores va es parada e reenviada cuando los ateni la fronteras slovensce e ungarian, an tal.

Restrinjes nova de frontera e un disputa sur asinia migrores ia revela divides amarga en Europa sur la crise.

Sentos de migrores trapida ia pasa la note su la sielo o en tendas tempora, prosima a la frontera serbsce con Ungaria. Alga ia colie lenio per focos.

Ier, Ungaria ia ativi leges nova. La polisia ia clui un traverseria de ferovia cual desuples de miles de migrores ia usa ja per entra a la zona Schengen sin fronteras.

On ave un state de crise, con sentos de soldatos e polisiores posada.

A medianote, Austria ia deveni la pais la plu resente cual ia introdui regulas plu sever de frontera. Los pertine a la frontera con Ungaria ma ta pote es estendeda.

Ma Austrai ia insiste ce on va reenvia a Ungaria nun ci fuji de persegue.

La polisia austrian ia dise ce la du stasiones xef de la capital, Wien, es estrema plen de migrores e ce lo es posible ce la stasion xef en Salzburg va debe clui.

La Uni European, un bloco de 28 membros, fronti un influe vasta de migrores, de ci multe fuji de gera e povria en paises incluinte Suria, do un gera interna es bataliada de 2011.

La departe fronteral de la UE dise ce plu ca 500 mil migrores ia ariva a la fronteras de la Uni en esta anio, comparable con 280 mil en 2014.

La grupo de sirca 40 migrores ia ariva a Šid, un vila fronteral serbsce, en la temprana de oji. Los ia viaja par bus de Preševo, un vila serbsce prosima a la frontera macedonsce en la sude.

Ungaria ia dise ance ce lo considera estende se serca asta la frontera con Romania. Romania ia dise ce esta ta viole la "spirito european" de colabora.