2015-09-19

On puni Volkswagen per asconde niveles de contamina

En la SUA, regulores ia comanda ce Volkswagen retira un dui de milion autos cual conteni un aparato per desembla niveles de contamina airal.

La "aparato vinsente" permete ce autos susede en probas siensal an si los emete vera la cuatrodesuple de la cuantia permeteda de sustantias contaminante.

La Departe de Proteje Ambiental ia adota un disposa plu atacante contra contamina par autos e contra violes de la Ata per Aira Limpa de la pais.

La retira pote custa asta 18 mil milion dolares a la compania fabricante de autos. Lo afeta Jettas, Beetles, Audi A3s e Golfes de entre 2009 e 2014, e ance Passates de pos 2014.

Un portavose per la Ofisia de Enforsa e Serti de Obedi ia comenta: "La usa de un aparato vinsente en autos per evade normas de aira limpa es nonlegal e lo menasa la sania publica."

La sistem nonlegal ia permete ce autos deteta cuando los esperia un proba de emetes, e ia basi la cuantia de contaminantes emeteda. Esta ia es alora descomutada en la usa comun.

La stato California cual ia aida la investiga ia envia ance un avisa de viole a Volkswagen.

En 2014, la Departe de Proteje Ambiental ia multa du fabricores de autos corean (Hyundai e Kia) per malrepresenta la consuma de carburante en 1,2 milion de se autos. Acel multa es la plu alta asta aora.