2016-12-04

Un vota difisil ganiable en Osteraic

En Osteraic, on vota en un refa de la eleje presidental cual pone Norbert Hofer, la xef de la Partito de Libria estrema destriste contra Alexander Van der Bellen, xef pasada de la Partito Verde.

La vota en maio ia es difisil ganiada par Van der Bellen, ma la corte suprema de Osteraic ia cansela la resulta par causa de noncoeres en la conta.

Si Hofer gania, el va deveni la xef de stato estrema destriste prima de la Uni European.

Sondas en novembre no ia es capas de predise la resulta.

An si la rol es apena plu ca ritual, la vota es oservada como un barometre per aspirores popliste en elejes veninte.

En 2017, Frans, Nederland, e Deutxland va fa elejes en cual partitos deveni plu popular ci oposa la corente dominante e la migras.

On atende ance la dirije cual Osteraic va segue en relata con la UE.

Hofer ia campania sur un plataforma antimigra, e ia dise inisial ce Osteraic ta pote fa sua propre referendo per segue la vota par cual Britan ia deside sorti de la UE.

Van der Bellen ia dise ce esta indica ce Hofer favore sorti de la UE. Ma a un consenta de partito a venerdi, Hofer ia dise ce Osteraic deveni danada par oposores ci acusa el de favore esta.

En april, Hofer ia gania la ronda prima de elejes presidental par elimina aspirores sentriste de partitos cual ia domina Osteraic de pos la Gera Mundal Du.

Van der Bellen ia gania la ronda du, ma par sola 31 000 votas. La Partito de Libria ia defia la resulta, cual on ia dejeta par causa de noncoeres trovada.

La campania de eleje ia es longa e amarga, con ce ambos omes intercambia insultas e posteres de ambos es vandalida.

En la debate final televisada a jovedi, Hofer ia nomi Van der Bellen un mentor a 24 veses, e ia reseta la mesma insulta a tre veses.

La vota en Osteraic coaveni con un referendo atendeda en Italia, do Matteo Renzi, la ministro xef sentriste-sinistriste aposta sua futur political a un paco de reformis political cual es oposada par la Promove Sinco Stelas popliste de Beppe Grillo.