2016-06-03

Inondas en Frans e Deutxland

On previde ce la acua inondante Paris va ateni oji se culmina, con la Rio Seine a un altia de ses metres supra se nivel normal.

La Louvre e la museo de Orsay es cluida afin se empleadas pote move obras major de arte a locas plu secur.

La inondas tra Frans e Deutxland ia mata a la min 11 persones e ia obliga miles a abandona se casas.

Plu deluvias es prevideda per la fini intera de semana tra un banda de Europa sentral, de Frans a Ucraina. On predise ce asta 50 milimetres de pluve va cade en alga partes en sola un pico de oras.

Alga vilas en Deutxland sude ia deveni forte danada, e Beljia e Polsca es ance afetada.

François Hollande, la presidente franses, ia dise ce la pluve es un fenomeno seria climal e un defia global. El va declara un state de desastre natural en la partes la plu colpada, tal librinte reservas finansial de crise.

En Paris, on ia erije paradeluvias tempora longo la Seine, cual ia supraflue en alga locas. La compania ferovial SNCF ia clui un linia cual vade longo la rio en la sentro de Paris.

Sirca 25 mil persones ave no eletrica en Paris e Frans sentral.

En Nemours, on ia sorti 3000 persones de la sentro de vila. La rio Loing, un afluente de la Seine, ave aora un altia no videda de pos la inondas ruinante de 1910.

Ses semanas de pluve ia cade en tre dias en la departe Loiret, sumerjinte ruas e obligante motoristes a abandona se autos.

En Deutxland en dias resente, a la min nove persones ia mori par causa de la inondas, e la loca presente de alga persones es nonsabeda.

Angela Merkel, la canselor, ia dise ce la pais lamenta per los ci ia perde se vives.

La aveni la plu mal ia es Simbach am Inn en Bayern en Deutxland sude, do on ia trova ce un fem de 78 anios, se fia de 56, e se neta de 28 anios ia mori en la sutera de se casa.

Plu temprana en la semana, cuatro persones ia mori en inondas en la sude-ueste de Deuxtland.

En otra partes de la pais, on ia declara un state de crise en Passau, un vila istorial. En Pfarrkirchen a martedi, plu ca 35 milimetres de pluve ia cade en ses oras. E en la distrito Wesel en la stato Nordrhein-Westfalen, on ave ansia sur un parario cual pare a punto de rompe.

Ance Beljia ia esperia pluves forte. On reporta inondas en multe partes, incluinte sirca Antwerpen, Limburg, e Liège.