2019-02-03

La Pape fa un visita sin presedente a la AAU

Pape Fransisco va ariva oji en la Amirias Arabi Unida, deveninte la pape prima ci visita la Penisola Arabi.

El ia es invitada par Xec Mohammed bin Zayed al-Nahyan, la prinse erital de Abu Dhabi, a partisipa en un confere intercredal. Sua visita va inclui ance un misa a martedi, sur cual on espeta ce lo va atrae 120 mil persones.

Oservores va regarda atendente la visita per cualce referes a la gera en Iaman. La pape ia condena ia gera, en cual la AAU es envolveda como parte de un alia gidada par Arabia Saudi.

En la anio pasada, Pape Fransisco ia apela a la comunia internasional “per evita un mali de la situa ja sufrosa” en Iaman. La AAU es ance la pais de cuasi milion catolicas, de ci la plu veni de la Pilipinas o Barat.

En un mesaje video a jovedi, la Pape ia descrive la AAU como “un pais cual atenta es un model de coesiste, de fratia umana, e un asembleria entre sivilias e cultures diversa”.

En Abu Dhabi, la Pape va encontra ance Xec Ahmed al-Tayeb, la imam grande de la mascita Al-Azhar en Qahira, cual es la seja erudita la plu alta per muslimes suni.

La Vatican espera ce la visita par la Pape va laxi cisa la restrinjes contra la construi de eglesas en la rejion, spesial en Arabia Saudi, pais visina, do locas de prea nonmuslim es proibida.