2019-02-07

Un eruta de morbilio en la Pilipinas

On ia declara un eruta de morbilio, un virus multe comunicable, en Manila, la capital de la Pilipinas.

196 persones ia developa la maladia en la 19 dias prima de janero, en contrasta con mera 20 casos en la mesma periodo de la anio pasada.

On crede ce 50 persones – de ci la plu ia es enfantes – ia mori ja par la maladia. Autoriosas dise ce 2,4 milion enfantes nonvasinida es perilida.

La ministro de sania ia averti ce la broncopneumonia causada par complicas de morbilio es capas de mata, e ia urje jenitores a trae sua enfantes per imuni.

Ultra la casos confirmada, la ministreria de sania ia dise ier ce a la min 861 casos suspetada de morbilio ia es reportada a o ante 2 febrero. Oji, la ministreria ia largi sua defini de la area afetada per inclui otra partes de la Pilipinas.

Persones en la pais esita imuni sua enfantes a sentros governal de sania, pos problemes relatada a un vasin contra la maladia denge.

Morbilio es un maladia portada par aira; lo es fasil comunicada par toses e stornuis. La sintomes inisial inclui usual un febre, tose, rinorea (un flue de muco de la nas) e oios inflamada. Un eruta roja apare sur la fas e corpo pos alga dias.