2015-06-26

Frans reata contra Uber pos protestas

En Frans, la ministro de internas ia comanda un proibi contra UberPOP, un servi de comparti autos a custa basa, pos un dia de protestas nasional par taxistes.

Bernard Cazeneuve ia descrive la servi como "nonlegal" e ia comanda ce la polisia e avocatos enforsa se clui.

La dia ia es plen de protestas, violente a veses, par taxistes franses, ci dise ce Uber, un compania situada en la SUA, fura se modo de susta.

Courtney Cobain, un cantor roc famosa, ia es trapida a media de la tumulta. El ia tuita se frustra, mostrante un foto de la fenetra de se auto salpicada con ovos, e grasiante du motosiclistes ci ia salva el.

La grevores ia bloci autovias major sirca Paris e ia arde numaticos. Blocis ia apare ance sirca Marseille e Aix-en-Provence en Frans sude-este.

Alga autos ia es inversada, e la fenetras de otras ia es rompeda con bastones.

La compania cual opera la airoportos Charles de Gaulle e Orly en Paris ia avisa ce pasajores debe ariva par tren, car "la asede par strada es completa blocida". Alga viajores ia pasea longo la lado de la autovia per ateni la airoporto.

La taxistes de Frans – ci debe paia miles de euros per un lisensa – dise ce lo es nonjusta ca UberPOP vende plu barata ca los.

Un portavose de la sindicato de taxistes ia dise ce on debe crea un lege per proibi la transporta de pasajores par taxistes nonlisensada. El ia ajunta ce la lisensadas ia perde entre 30% e 40% de se revenu tra la du anios pasada par causa de la crese de UberPOP.

UberPOP es un servi cual lia clientes a taxistes privata a custa min basa ca companias tradisional de taxi e an ca otra servis de Uber.

Lo es ja nonlegal en Frans de pos janero, ma la lege ia es difisil per enforsa e la servi ia continua opera. Cazeneuve ia dise ier ce el ia comanda la polisia en Paris a proibi UberPOP e saisi cualce autos cual defia esta.

Thomas Meister, un portavose de Uber, ia dise ce se compania ia oposa la lege cual ia nonlegali UberPOP, e ia acusa la ministro de iniora la metodo normal de lege.

Uber, con se base en San Francisco, dise ce lo ave milion usores en Frans, incluinte 250 mil per UberPOP. La compania opera ance un servi lusosa cual no es proibida.

Lo ia fronti problemes simil con taxistes tradisional en sites tra la mundo. Ma on ia critica la taxistes lisensada per no adota rapida la tecnolojia jeolocalinte cual ia permete la susede de Uber.