2015-11-20

Un conjesta de 50 cilometres en Cenia

En Cenia, on ia envia la polisia per lejeri un conjesta de trafica cual estende tra 50 cilometres sur la autovia entre Mombasa e Nairobi.

La via es esensal per la economia de Africa este, car lo lia la porto Mombasa a paises sin costa, como Uganda, Sudan Sude, e Ruanda.

La area la plu sever afetada es sirca Taru, a aprosima 80 cilometres de Mombasa.

On reporta ce la conjesta es causada par reparas cual on fa a la via pos pluves intensa.

Conjestas de trafica es comun en Cenia e es comun causada par se rede de vias mal mantenida, ma on descrive la conjesta presente como la plu sever de alga anios.

Plu ca 1500 camiones ia deveni trapida, seguente Willingtone Kiberenge, la dirijor xef tempora de la Asosia de Transportores Cenian.

Alga motoristes es ja trapida en la campania, a multe cilometres de la boteca la plu prosima, de pos la comensa de la conjesta a la sera de martedi.

"Me no ia come pos la matina de ier, me no ia duxi e no ia cambia an me vestes," ia es la comenta de Nathaniel Chewya, un camionor ci transporta des autos a Kampala, la capital de Uganda.

Sola la trafica en dirije a Nairobi es afetada par la conjesta.

Alga camiones ia atenta diverje de la autovia a sur la tera de subosce a lado, ma los ia deveni fisada en fango.

Un ferovia esiste entre Mombasa e Nairobi, ma lo es vea e nonfidable e spende alga dias en se viaja de 500 cilometres. Los ci pote tolera la custa, e ci no ave cargas pesosa, tende vola entre la sites. Un avion parti a cada ora.