2016-04-15

Barat considera envia tigres a otra paises

On va reloca cisa tigres barati a Camputxa como parte de un projeta per crese la popla global de esta animales.

La deside de reloca los ia es prinsipal acordada a un consenta ministral en Delhi de des-tre nasiones asian do tigres abita.

La animales va es moveda de paises do los flori, a nasiones do los es cuasi estinguida.

La cuantia estimada de tigres savaje en la mundo ia crese resente a la ves prima en un sentenio. On estima ce la cuantia global de tigres es aora cuasi 3900, an si en 2010 lo ia es sola 3200. Barat ave plu ca la dui, con 2226.

Un campania internasional espera dupli la cuantia de tigres ante la fini de 2022.

Estra tigres barati, lo es posible ce tigres sibirsce de Rusia va es relocada a Cazacstan, do no gatos grande resta plu.

Rajesh Gopal, la secretor jeneral de la Foro Global de Tigre, un organiza intergovernal instituida per salva tigres de estingui, ia comenta: "Relocas va aveni pos la prepara nesesada de abitadas e la oteni de spesies sufisinte de preda per tigres."

La ministro barati de ambiente, Prakash Javadekar, ia dise ce se governa es "preparada per coopera con tota paises" per conserva tigres.

Cisa tigres va es relocada ance a interna de Barat. Per esemplo, la parce nasional Corbett conteni 260 tigres, a densia de 20 per sento cilometres cuadrida, ma en la parce Rajaji, relativa prosima, on trova sola du o tre tigres fema.