2016-07-04

Irac lamenta la vitimes de un bombi en Baghdad

La governa iraci ia declara tre dias de lamenta nasional pos un bomba grande en la capital Baghdad, cual ia mata a la min 125 persones e ia feri sirca 150.

Un camion cargada con esplodentes ia es detonada en la distrito Karrada en cuando familias ia es comprante per la vacanse a la fini de Ramadan.

Salvores ia dise ce familias intera ia es eliminada e ce multe vitimes ia deveni nonreconosable ardeda.

La organiza Daex dise ce lo ia fa esta ataca par bomba umana.

La ministro xef, Haider al-Abadi, ia visita ier la area xef xia, ma se convoia ia encontra folas coler. Plu tarda, se ofisia ia anunsia la tre dias de lamenta, ajuntante ce Abadi comprende la reata coler de abitores.

A noti de soldi, ecipos de laborores ia sutrae ancora detrito de la loca en cuando los ia xerca en la ruinas negrida de construidas.

La bombi, a sirca medianote de saturdi, ia es la plu matante en Irac de esta anio. Lo ia aveni a un semana pos la recatura de la site Falluja de Daex par soldatos iraci.

Metraje de la loca en la minutos pos la esplode mostra la area intera engolida par flamas.

Un bomba du ia esplode corta a pos en un otra area xef xia a norde de la capital, matante sinco plu persones.

Daex, cual segue se varia propre e estrema de Islam suni, ia dise en un declara enlinia ce la ataca en Karrada ia es realida como un parte de "operas de securia continuante".

La SUA ia dise ier ce esta ataca forti se deside per suporta soldatos iraci en se combate contra Daex.

Ján Kubiš, la ambasador de la Nasiones Unida en Irac ia descrive la violentia como "un ata coarde e odiable de grandia sin presedente". El ia dise ce ativistes de Daex ci "ia sufri defetas a la fronte de batalia atenta venja se perdes par ataca persones nonmilitar e nondefendeda".

Plu temprana ier, Abadi ia anunsia ance medios de securia aumentada, incluinte la elimina de la detetadores falsa de bombas cual on usa ancora a puntos de controla en Irac, an si on ia esposa los como nonfunsionante a alga anios ante aora.

El ia comanda ance ce on instala sistemes plu bon de esamina veculos a la puntos de entra a Baghdad e en otra provinses.