2016-07-29

Salvador colpa un gang potiosa

La autoriosas en Salvador ia anunsia un serie de atacas contra un de la ganges criminal la plu potiosa de la pais, la Mara Salvatrucha o MS-13.

On ia aresta sinco xefes de la gang, incluinte la xef de finansia. La polisia ia deteni 120 persones e ia saisi armas, mone, e drogas.

Salvador es pestada par violentia de ganges e ave un de la tasos la plu alta de omiside en la mundo.

Multe de la moris ia es causada par la compete entre la MS-13 e un otra gang, nomida Barrio 18. Un sesafusili tempora entre la du en 2012 ia redui la taso de omiside par 40%.

La atacas contra MS-13 ia comensa a la note de mercurdi. La blancos ia es oteles, bares, restorantes, bordeles, casas, e transporta liada con la gang. Miliones de dolares ia es saisida e alga contas de banco ia es suspendeda.

Mauricio Ramírez Landaverde, la ministro de justia e securia, ia dise ce esta es la ves prima cuando la governa ia disturba la finansia de la gang par investiga como los investi se ganias nonlegal.

MS-13 e Barrio 18 ave se radises en California sude en la desenio de 1980.

Los ia es creada en Los Angeles e se suburbes par migrores povre (e nonlegal, per la plu) ci ia fuji de geras interna en America Sentral. Cuando la geras ia fini ala, multe gangsteres ia es deportada de la SUA, esportante la cultur de gang de Los Angeles a la mesma tempo.

On estima ce Salvador ave 70 mil gangsteres ativa.