2015-12-11

Asiones de Fosun International es suspendeda

On ia suspende la comersia en la asiones en Hongkong de Fosun International, un de la agregadas la plu grande de investi en Xina.

Esta aveni entre nonsertia sur la loca de se presidente, e un reporta dise ce Guo Guangchang es noncontatable de pos mediadia ier.

Fosun ave interesas estendente tra asecura, imobila, e vende. Lo controla la grupo franses de vacanserias conoseda como Club Med.

Guo Guangchang es un de la persones la plu rica de Xina.

Empleadas de Fosun no pote contata el, e mesajes a redes sosial dise ce on ia vide el con polisiores en Xanghai.

Fosun Internasional es la supracompania de Fosun Group en Xanghai, e ia deveni listada en Hongkong en 2007.

Oji, en un declara a la asioneria de Hongkong, la compania ia dise ce se asiones va es no plu comersiada "de 09:00 a venerdi 11 desembre 2015, asta la publici de un anunsia conteninte informas interna".

Como parte de la declara, la nom de Guo ia es incluida en un lista de la dirijores de Fosun.

En la anio pasada, Guo ia parla sur alga de la difisiles cual la emprende privata ia fronti tra se anios de comersia en Xina. El ia dise ce, cuando tota la bancos de Xina ia es poseseda par la governa, la oteni de prestas longa no ia es fasil.

Fosun International ia anunsia un crese de profita par 24% per la anio fininte en desembre 2014, a 6,86 mil milion iuan ($1,1 mil milion). Se asiones ia cade par cuasi 2% a la reportas ier, ma ja a tarda de posmedia los ia recovre alga, e ia cade par sola 0,45%.

Si Guo ia desapare vera, el no es la dirijor major prima en la campo finansial xines ci ia desapare en semanas resente.

On divina ce esta es un parte de un campania plu vasta contra froda, inisiada par Beijing per limpi alga colonas diversa de la economia de la pais.