2015-12-12

Femes en Arabia Saudi vota a ves prima

Arabia Saudi fa elejes munisipal sin presedente, en cual femes pote vota a la ves prima.

Femes partisipa ance como aspirores, ance a la ves prima, an si la rena tradisional es la sola nasion do on no permete ce femes gida autos.

978 femes ia rejistra se como aspirores, a lado de 5938 omes.

Aspirores fema ia debe parla de pos un mureta en se apares campaniante, o ia es representada par un om.

Sirca 130 mil femes ia rejistra per vota. Esta cuantia es ancora multe min ca la cuantia corespondente per omes, cual es 1,35 milion.

Salma al-Rashed ia es la fem prima ci ia rejistra per vota. "Lo ia dona un senti vera bon," el ia comenta. "Cambia es un parola grande, ma la vota es la sola modo de serti ce nos es vera representada."

Elejes political mesma es un cosa rara en la rena saudi: oji es sola la ves tre de istoria cuando saudis ia vota. On ia fa no elejes en la 40 anios entre 1965 e 2005.

La deside de permete la partisipa de femes ia es fada par la Re Abdullah, aora mor, e on regarda lo como un parte major de se lega.

Anunsiante la reformas, la Re Adbullah ia dise ce femes en Arabia Saudi "ia mostra disposas cual ia espresa opinas e conselas coreta".

Ante se mori en janero, el ia asinia 30 femes a la Consilio Xura major de la pais.

2100 sejas munisipal es ganiable en esta vota oji. On va aproba 1050 plu sejas pos aproba de la re. On previde ce la resultas de la elejes va es anunsiada a la plu tarda de saturdi.