2014-05-17

Modi anunsia la vinse forte de se partito en Barat

Narendra Modi, la minstro xef futur de Barat, ia anunsia un vinse "monumental" par se partito, la BJP, en la vota nasional.

Grasiante suportores en se stato propre de Gujarat, Modi ia dise ce los ia scrive un capitol nova en la istoria de la pais.

La conta de votas asta aora sujesta ce la BJP va fa la vinse la plu forte par cualce partito en 30 anios, desponente la Partitio de Congresa.

La gidor controversa ia campania sur prometes de revive la economia. Ma multe baratis es ancora profonda consernada par alegas ce el ia fa poca per para tumultas publica en Gujarat en 2002, cuando el ia es la ministro prima de acel stato. A la min mil persones ia mori, de cual la plu ia es muslim. Modi ia nega sempre la alegas.

Cuando lo ia deveni clar ce la BJP ia vinse, Modi ia tuita: "Barat ia gania – bon dias es a punto de ariva". Esta ia deveni la tuita la plu reenviada en la istoria de la pais.

Disente ce el va rena per tota baratis, el ia descrive la noncomunia de la vinse a se suportores: "En la istoria de 60 anios de autonomia barati, me ia vide nunca en la medios publica lo cual vos ia fa en nos pais." Se suportores ia cria se nom a multe veses.