2014-05-25

Un ataca par fusil a un museo iudi en Beljia

Un om ia mata tre persones par fusil a la Museo Iudi en Bruxelles, la capital de Beljia. Un person cuatro ia es grave ferida.

La atacor ia ariva par auto, ia sorti de la veculo, ia fusili persones a la entra de la museo, e ia revade a la Audi, cual ia move rapida a via.

Un de la persones prima ci ia ariva pos la aveni ia es Didier Reynders, la ministro de esternas. El ia dise ce el ia es xocada par la ataca: "Me ia oia ruidos de xuta, ia freta a asi, e ia vide la corpos sur la tera."

Yvan Mayeur, la maior de Bruxeles, ia dise ce tre omes e un fem ia es atacada en lo cual ia es probable "un ata teroriste". El ia dise: "La aveni es clar estrema seria, e ance a la Museo Iudi. Acel no es un coaveni."

Un atestor ia descrive vide du corpos en la atrio de la construida. Un ia es un fem joven covreda con sangue, teninte un folieta, con aspeta de turiste.

Alga persones ia es medical tratada per xoca pos la fusili en la sentro de la site.

Joëlle Milquet ia comenta ce tota indicas sujesta un ataca antisemita. La ministro xef, Elio Di Rupo, ia espresa se compatia e suporta per la familias de la vitimes.