2014-05-01

Viajores es atacada a un stasion en Xinjiang

Xi Jinping, la presidente de Xina, ia recomenda forte "atas nonvasilante" contra atacas teroriste en Xinjiang, pos un bomba matante a un stasion de ferovia.

La esplode ia aveni a martedi en cuando la presidente ia completi un turi de la area ueste. Tre persones ia es matada, e 79 ia es ferida. La atacores ia usa coteles e esplodentes a la stasion sude de Urumqi.

Xinjiang ia esperia un serie de atacas violente en la anio pasada. Beijing culpa separadistes de la minoria uigur, xef muslim, per la violentia.

Esta ataca nova segue un simil a la stasion de Kunming en Xina sude en marto. Alora 29 persones ia mata. On ia culpa uigures ance per acel.

La visita de Xi a Xinjiang ia es se prima de pos deveni presidente en 2012. El ia dise ce lo es esensal ce on "comprende profonda la separadisme de Xinjiang".

La ataca a Urumqi ia comensa con un esplode a un sorti de la stasion a sirca 19:10, en cuando la tren de Chengdu ia ariva. La atacores ia coteli persones a la sorti de la stasion, e ia crea un esplode a la mesma tempo.

Tota la feridas reseta cura medical.

Atestores ia dise ce la esplode ia pare aveni en bagaje lasada sur la tera entre un sorti e un parabus.