2016-02-17

Un foto de lansamisiles en la Mar de Xina Sude

Lo pare ce Xina ia posa misiles de tera a aira sur un isola disputada en la Mar de Xina Sude.

Imajes satelital fada a 14 febrero pare mostra du grupos de lansamisiles e un sistem de radar sur la Isola Woody/Yongxing en la Isolas Parasel.

Taiuan, cual reclama ance la isola, ia confirma la developa.

Ma la ministro xines de esternas, Wang Yi, ia dise ce la reportas es inventada par jornalistes ueste.

Parlante a un confere jornaliste en Beijing a lado de se corespondente australian Julie Bishop, Wang ia dise ce jornalistes debe consentra en loca sur faros construida en la Mar de Xina Sude cual "es ja multe usosa en serti la securia de barcones pasante".

La presentia de misiles ta aumenta major la tensa de la disputa amarga sur la Mar de Xina Sude.

Xina ia fa ja laboras estendosa per reprende tera en la rejion, cual lo descrive como legal e per intendes nonmilitar.

Ma la labora ia coleri otra paises cual reclama ance la teritorio, e on ave un conserna cresente sur la implicas de la militari de la rejion.

La imajes la plu resente de la isola mostra un macro de un parte de plaia, de cual se forma sembla la custa norde como lo apare en otra imajes, e los indica du strutures misilal. Cada strutur conteni cuatro lansamisiles e du veculos de controla.

Lo pare ce du de la lansamisiles es ja erijeda. Un imaje de la mesma loca a 3 febrero mostra un plaia vacua.

Un ofisior de defende SUA ia comenta ce la misiles pare es la sistem HQ-9 de defende airal, con estende de sirca 200 cilometres.

La esta reporta aveni en cuando xefes rejional de Asia sude-este fini un consenta de du dias en California, do la Mar de Xina Sude ia es un tema de debate.