2016-09-08

La polisia barati serti ce birianis conteni no bove

En la state Hariana en Barat norde-ueste, la polisia va esamina platos de biriani de ovea per serti ce los no conteni carne de bove.

Un dotor veterinar va aida polisiores a esamina la platos de ris en la distrito Mewat.

La majoria indu de la abitores de Barat regarda boves como bestias santa, ma multe otra baratis come la carne. Carne de bove es proibida en Hariana.

Bhani Ram Mangla, la presidente de la Comision de Boves de Hariani, ia dise: "Nos ia reseta multe cexas ce carne es miscada en la birianis en la distrito Mewat, donce me ia comanda la polisia a proba fisical la birianis vendeda en comerias ala."

On va envia samples de carne a un laboreria per analise.

Mewat es locada a 100 cilometres de la capital Delhi. Lo es un area xef muslim e ia esperia tumultas comunial en la pasada.

On ia institui un unia spesial de polisia en Hariana per preveni la mata e contrabanda de boves. On instrui ance bonvolores a vijila en viletas esce cualcun mata un bove.

Nooruddin Noor, un membro de la Asosia de Avocatos de Mewat e un ativiste sosial major, ia dise ce la idea ce muslimes en la distrito pone bove en biriani de ovea es "un alega sin funda".

"Lo es un atenta de disturba la armonia comunial cual nos ave asi en Mewat," el ia dise. "On vende ja biriani en nos distrito tra longa. On misca nunca carne de bove. An tal, si la polisia desira esamina, nos ave no problem."