2018-06-18

Un pasea tra Barat per remente Modi

Un om barati ci ia pasea tra 1350 cilometres, per asentua "un promete nonrealida" par la ministro xef, ia recomensa sua viaja pos un reposa corta en ospital.

Muktikant Biswal ia intende pasea de la stato este Orissa asta la capital Delhi en la norde. El ia es ospitalida en Agra, a 218 cilometres de sua destina.

Biswal ia dise ce el vole "remente" la ministro xef sur sua promete de renovi un ospital en sua stato. El ia comensa sua pasea a 16 april, con la bandera barati en mano, e tra la temperatur sempre plu altinte de estate.

La ministro xef Narendra Modi ia dise en 2015 ce on va converti la ospital a "un compleso de spesialia eselente", simil a la Instituida de Siensas Medical de Tota Barat en Delhi.

Biswal is dise ce el vole encontra Modi e demanda ce el reali sua promete de renovi la ospital jeneral de Ispat. "Me no sabe esce la ministro xef va encontra me o no," el ia clari. "Si el no va encontra me, me va fa un juna."

Modi no ia reata a Biswal, de ci sua raconta ia deveni bon conoseda pos un tuita suportante par Rahul Gandhi, la xef de la partito xef oposante de la pais.

Biswal ia dise ce el es felis ce Gandhi ia tuita sur sua pasea con promete de aida, ma el no sabe la detalias de la modo de aida. On previde ce el va ariva en Delhi en la parte plu tarda de esta semana.