2018-09-15

Un salutor faxiste es prisonida en Deutxland

Un corte deutx ia prisoni per sinco menses un om de 34 anios ci ia fa salutas faxiste en un protesta en Chemnitz, un site este. La om, un abitor de la site, ia es presente a un protesta grande par destristes estrema a 27 agosto, provocada par la coteli matante de un om deutx en un scaramuxa con migrores.

Sinias e simboles, incluinte salutas faxiste, es nonlegal en Deutxland.

A jovedi, la corte en Chemnitz ia dona un prisoni suspendeda de oto menses a un otra om, de 33 anios, ci ia fa ta salutas. On ia comanda ance ce el paia un multa de €2000.

Car la om ier prisonida ia ave ja un serie de otra condenas, incluinte per viole fisical, un puni suspendeda no ia es posible.

En Chemnitz, pos la coteli de Daniel H a 26 agosto, miles de persones ia fa un serie de protestas estrema destriste. Contraprotestas sinistriste ia aveni ance.

On ia deteni du refujadas – un suri e un iraci – en relata con la mata. La polisia xerca un suspetada tre, ci es ance un migror.

Deuxtland ia es scandalida par atacas e insultas raziste liada a la protestas en Chemnitz. Grupos estrema destriste, incluinte la partito oposante xef, es coler ce on permete ce plu ca milion refujadas ci ia ariva en Deutxland en 2015 e 2016 resta.

A mercurdi, canselor Angela Merkel ia dise a la parlamento ce "on ave no escusa o razona per xasa persones en modo enemin, per usa violentia e sloganes nazi, per mostra enemia a persones ci aspeta diferente, ci ave un restorante iudi, per atacas contra polisiores".

En la semana pasada, plu ca 60 mil persones ia es presente a un conserta sin custa en Chemnitz per protesta contra la destra estrema.