2014-11-14

Gidores de la mundo asembla en Australia

Gidores de la mundo ariva en Australia per un confere de G20 a esta fini de semana en la site Brisbane en Queensland.

La confere de du dias va consentra sur temas economial. La gidores va discute la crea de emplea, la identifia de frodores de imposta, e la forti de la economia global.

Relatas tensada con Rusia sur Ucraina va atrae ance la atende, e campaniores vole ce la gidores discute la cambia de clima.

En Brisbane, laborores de governa local ave un dia de vacanse par causa de la cuantia de restrinjes de viaja. Des-tre gidores va ariva ala oji.

6000 polisiores va manteni la securia. Dudes-sete grupos diversa ia reseta permetes de protesta a areas indicada, e on previde ce miles de persones va protesta tra la fini de semana.

Lo es probable ce la gidores va ajunta a un projeta ja acordada a un consenta de ministros de finansia en febrero, per aumenta la crese economial global par 2% en sinco anios.

Ma Australia ia resiste ajunta la cambia de clima a la temas per discute.

Plu temprana en esta semana, la SUA e Xina ia fa prometes importante sur emetes contaminante. La SUA ia promete reduis plu grande, e, a la ves prima, Xina ia declara un data ante cual se emetes va culmina.

An tal, la governa australian de Tony Abbott fronti criticas sur se politica de clima. Lo ia abandona un imposta de carbon e goles per la usa de enerjia renovable, preferente paia a contaminores per redui se emetes en loca.

Ier, plu ca 200 protestores ia asconde se testas en la arena sur la Plaia de Bondi, en un protesta simbolin contra la nonreata political a la cambia de clima.

La atende va es ance dirijeda a Vladimir Putin, la presidente rusce, en relata a Ucraina. Alga australianes ia demanda ce on impedi el de la confere par causa de la cade de avion MH17 de Malaysia Airlines.

Tredes-oto australianes ia es entre la 298 persones ci ia mori cuando la avion ia cade sur la parte este de Ucraina cual es ocupada par rebelores. Paises ueste crede ce la misil ia es furnida par Rusia, ma Rusia nega esta.