2014-04-01

Alga refujadas de Fukushima revade a se casas

La grupo prima de refujadas de Fukushima ia revade a se casas, a tre anios pos la desastre grande a la sentro de eletrica nucleal.

On ia permete ce sirca 350 abitores reveni a la distrito Miyakoji en la site Tamura, cual es en la raio de 20 cilometres cual defini la zona de esclui. La autoriosas dise ce la cuantia de radia en la area es aora tan basa ce on pote abita ala, ma multe abitores esita.

On ia sorti 80 mil persones pos la crise. A 11 marto 2011, un trematera e la tsunami seguente ia destrui la sistemes frinte de la reatadores a la sentro Fukushima Dai-ichi, fondente la reatadores e librinte radia.

Abitores de la zona de esclui es aora permeteda de revade permanente a casa. Otra partes de la area ia deveni vacua e descurada en cuando se abitores resta en casas tempora o con se relatadas.

On no sabe cuanto de la abitores va reveni. Kimiko Koyama, ci ave 69 anios, ia dise: "Multe de nos amis e visinas no va reveni. No emplea esiste asi. La situa es nonoportun, e la jovenes teme la radia."

An tal, otras es zelosa per reveni. Yutaro Aoki, un abitor ci supravide la recovre de la site, ia dise: "Persones vole revade e fa vives normal, vives de un spesie en cual los senti denova ancorida a la tera."

Lo resta nonclar cuando – o an esce – on va permete la reveni a casa de otra grupos de refujadas. On fa un taxe vasta de descontamina, ma probable alga areas va resta tro perilosa per abita tra anios.